Udruga žena TransFem održala je drugu, hibridnu, edukaciju na temu – Osnaživanje žena suočenih s diskriminacijom i kršenjem ljudskih prava u sklopu Projekta “Ž.U.T.I. ZNAK! ŽENE U TRANSPORTU INSPIRIRAJU“ koji financira Grad zagreb.

U prvom je dijelu radionice predsjednica udruge žena TransFem, Katarina Mindum, mag. polit. govorila o obvezujućim aktima u RH i institucionalnim okvirima koji uređuju područje dostojanstva ljudi i provode mjere za zaštitu dostojanstva radnika, važnog alata kojim se može utjecati na borbu protiv mobbyinga, uznemiravanja, seksualnog uznemiravanja i ostalih pojava kojima su izloženi svi zaposleni, a osobito žene.

Sudionicama su predstavljeni i koraci koje mogu poduzeti u slučaju diskriminacije na području rada i zapošljavanja.

U drugom dijelu radionice se pod vodstvom gospođe Slavice Gilić, prof. glazbene kulture, psihoterapeutkinje i NLP trenerice, govorilo o hijerarhiji potreba, radio se test životnog zadovoljstva, a sudionice su upoznale i neke negativne oblike ponašanja kao što su: emocionalna ucjena i neverbalne zabrane (neverbalna komunikacija ) te kako se s tim nositi.

Na kraju su iskusile vođenu imaginaciju uz glazbu te izabrale motivacijsku zadaću za rad na sebi.